De geschiedenis van wijn

 

 

 

Deze zomer hebben vrienden en ik deelgenomen aan een workshop over wijn en eten, georganiseerd door een plaatselijke bedrijvengroep. Het was een briljante groep, samengebracht door een gemeenschappelijke passie voor eten en wijn.

De workshop werd gehouden in Hotel Leonardo in Iraku. Het was een prachtige dag, want de gasten arriveerden in een prachtige sfeer, dankzij een zonnestraal die door de brandende zon werd gestuurd.

De gerechten waren prachtig gepresenteerd, en zo vers en smakelijk dat er nauwelijks ruimte was voor vergelijking.

Het hoofd van de workshop werd door veel van de gasten zeer gewaardeerd. Dr. Didier Corlou, een pionier op het gebied van wijn, verzorgde de openingstoespraak. Hij vertelde de aanwezigen dat “Ceylon de vader van de wijnen is” en hij vertelde het verhaal van een oude tijd, toen jonge monniken op pelgrimstocht gingen en besloten een vruchteloze reis te maken. De plaats waar zij naar toe gingen was veilig, maar zij konden het zich niet veroorloven het aanbod van deze wijngaard af te slaan, waarvan zij dachten dat het een “tegemoetkoming” in hun onkosten zou zijn.

De wijnen, die in de loop van een maand waren aangekocht, werden naar de wijnproeverijzaal gebracht. We kregen een aantal van deze “obsessieve en minutieuze observaties” van de druiven en de handgemaakte wijnbereiding te zien. De wijnmaker noteerde op een specifiek rooster de geschiedenis van elke druif en elke nuance van de productie.

De geleerde die de produktie van de druif zou analyseren, zou de verschillen in de bomen, de teeltpraktijken, de irrigatie en de markt in aanmerking nemen.

De wijnen, die op dat moment nog klein in hoeveelheid waren, werden gepresenteerd samen met enkele kleine flessen kookwijn. De eerste proeverij was alleen voor hemzelf, aangezien de leden van het panel nog niet “esses” (Italiaans voor “dan”) genoeg waren voor het proeven van wijn.

Een andere Renaissance kunstenaar en geleerde, de Italiaanse Renaissance man, synthetiseerde en populariseerde de kunst van de wijn, en de daaropvolgende geschiedenis. De Renaissance werd een tijdperk van experimenten en creativiteit, en een tijdperk van grote artistieke en wetenschappelijke experimenten.

In een notendop was dit de geschiedenis van de wijn vanaf de 23e 16e eeuw tot de 19e eeuw. En er waren enorme sprongen in kennis en begrip van druiven en wijnproductie, evenals van de omgeving waarin het werd geproduceerd.

De handel in specerijen startte de andere helft van de wereldbol

De specerijenhandel die zijn oorsprong vond in het Midden-Oosten, maar later werd uitgebreid tot de andere helft van de wereld. Deze specerijenhandel was een van de belangrijkste ruilmiddelen voor goederen in de Middeleeuwen. Het was een tijd waarin vele naties een boodschap moesten sturen naar de Paus in Rome, het hoofd van de Katholieke Kerk, om pauselijke aflaat te krijgen voor hun zonden.

De vroege Grieken en Romeinen brachten de Griekse wijn met zich mee en de gewoonte om die vaak te nuttigen.

Met de groeiende populariteit van wijn, raakte Italiƫ sterk betrokken bij de wijnhandel. Smaken van deze wijnstok waren zeer populair over de hele wereld.

Traditionele wijngaarden – Dit zijn de wijngaarden waar de meest perfecte wijngaarden te vinden zijn. Meestal kunt u bij deze wijngaarden een goed Italiaans Restaurant of Vignon Blanc vinden.

lees meer:

Indiaas Restaurant Hilversum

Indiaas restaurant

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.