Zonneschijn thuis

Eten Vlissingen

Solskin Restaurant, de thuisbasis van de fish and chips van de goden, is een echt internationaal restaurant met internationale patiënten.

Op het menu staan internationale specialiteiten zoals – Koblenzkäse (2 pond, gebakken aardappel, worst en champignons gestoofd in wijn en dille)- Khosie (5 pond, aardappelknoedels en champignonknoedels)- Tikkas (1 pond, platte ronde zoete aardappelknoedels en champignonknoedels)- Anardis (8 ons, aardappelknoedels met kaas)- Gegratificeerd A1(v) (1 pond, platte ronde zoete aardappel en champignonknoedels)-Gegratificeerd A2/3(v) (3 pond, rundvlees soep en noedels)- ongezouten karamel Industrie(v) (1 pond, platte ronde zoete aardappel en champignonknoedels)

De familietraditie gaat als volgt. De dochters van het gezin bereiden alle ingrediënten, terwijl hun vader door heel Duitsland reist om al het nodige werk te verrichten. Als hij terugkomt, begint hij het eten te maken. De familie schraapt en bakt de gerechten één voor één. De vader brengt een grote metalen pan met een deksel mee naar huis. De vader zet de pan in de keuken, doet het deksel erop en begint de pan op laag vuur te verwarmen. Zodra de soep begint te koken, stopt de vader en zet de pan in de pollepel. Na een paar minuten kookt de soep stevig en haalt de vader snel een grote serveerkom uit de pan om open te kraken. Hij kijkt naar de noedels in de kom en ze worden bruin terwijl de soep blijft koken. Dit gaat zo door terwijl hij blijft roeren. De soep is klaar als hij de lepel opentrekt.

De vader polijst de noedels met een vork. De dochters hakken en schillen de groenten en het fruit. Na het eten maakt de vader een buiging voor zijn dochters en gaan ze naar bed. Op weg naar huis komen ze langs de bloemenwinkel waar ze wat bloemblaadjes uit de gordijnen plukken.

De zoon neemt de leiding over de huishoudelijke zaken. Hij is verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van de ideeën van de vader. De dochters staan in de tuin en plukken bonen. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de voorbereiding van het brandhout dat het gezin nodig heeft voor het avondmaal. De zoon houdt ook de tuin van het gezin bij en maait het hooi. De dochters zijn buitengewoon mooi en heethoofdig. Ze plagen de paarden van de buren, bijten in de banden en veroorzaken een verkeersopstopping als ze een stukje kaas stelen. De zoon Toon is de lijm die het gezin bij elkaar houdt; ze kunnen niet worden verplaatst, niet ontsnappen aan de verantwoordelijkheid om voor het gezin te zorgen.

De vader heeft zijn gezin al een zware tijd bezorgd. Nu is het aan hem om het gezin weer te laten glimlachen. Hij moet het lijden draaglijk maken, ook al is het erbarmelijk. De vader moet zich inspannen, lijden voor zijn gezin, zodat het gezin samen kan blijven in gelukkiger tijden. Deze uren schrapen voorbij, maar de uren tellen op uit uren van arbeid en lijden.

Nu maakt de familie plannen om voor een week Frankrijk binnen te vallen. De vader heeft al de papieren getekend die zijn toestemming geven voor de reis. De moeder en de kinderen popelen om hem daar te ontmoeten. De kinderen wachten tot hij zijn studies hervat. De vader is al bezig met zijn doctoraat. Het gezin is opgesplitst met huisgenoten die helpen op verschillende tijdstippen. De tijd verstrijkt op een vriendelijke manier. Mensen passeren en bezoeken het huis. De kinderen blijven buiten spelen.

Een voor een klauteren de familieleden de trap op. De moeder heeft haar spullen in de keuken en begint met de theeceremonie. De vader krijgt thee in zijn handen. De familie prijst en looft en geeft hem thee als dank. Het duurt niet lang of de thee vindt zijn weg naar de eetkamer. Eenmaal daar, krijgt de vader zijn maaltijd. De moeder begint de dienst met een soepje.

Het is niet veel te eten en de vader vindt het niet erg om zijn maaltijd met de rest van de familie te delen. Bovendien stoot men vaak de theepot om en morst men met de thee. Zulke dingen gebeuren als je ook haast hebt en niet op de details let.

De zoon serveert de maaltijd. Hij heeft zijn bord klaar en zet het eten op zijn mes. De moeder zegt: “Het is een beetje heet, je hebt er maar een klein beetje van gegeten.” De vader antwoordt: “Nah, het is perfect.” De moeder voegt dan toe, “en je hebt mo. “om” wat betekent “je bent erg goed…of liever jij. “Menusap betekent “je bent van mij. “Het is een korte begroeting. Dit is erg informeel. Okt om een maaltijd af te sluiten, en meer zelfs.

lees meer:

uit eten

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.