Surinaamse specialiteiten: de lekkerste gerechten

Eten afhalen Venray

De twee belangrijkste eilanden van de Surinaamse archipel zijn Granada en Caldas. Het eiland Granada is bevoordeeld door zijn geografische ligging, die een gemakkelijke toegang tot het zuiden mogelijk maakt. Dit maakt op zijn beurt de ontwikkeling van een diverse citrusoogst Eten afhalen Venray mogelijk, die belangrijk is voor de exportmarkten. Caldas is bevoordeeld vanwege zijn vruchtbare bodem en het vee van Surname zorgt voor een stabiel dieet. Het nationale gerecht van Surname is zeevruchten.

Verse specialiteiten die op het eiland worden geproduceerd zijn bananen, kokosnoten, manchego kaas, Andparagus, aalbessen, tomaten, aardappelen, camote, en Surinaamse macaroni. De bovengenoemde ingrediĆ«nten worden samen in een aardewerken pot gemengd om de beste smaak en aroma te garanderen. De pot wordt “parrillada” genoemd. De naam die aan de pot wordt gegeven is afgeleid van het inheemse woord voor zout. Zout was van oudsher een grote voorraad voor de mensen in de kuststreken, die het zich konden veroorloven hun kookkunst op een hoog peil te houden en hun traditionele bereidingswijzen in stand te houden.

De verschillende specialiteiten van het eiland worden weerspiegeld in de speciale inheemse specerijen. Deze zijn:

  • Kokosnoot
  • Vanille
  • Amandel
  • Saffraan
  • Wilde rijst

De stringilla wordt ook wel “koopmansstring” genoemd, vanwege het feit dat stringilla’s tot voor kort, tot de laatste 1500 jaar, werden gekocht met het doel geld te verdienen in plaats van het te hebben voor het genot van de traditionele smaak. Maar kunnen de kosten van stringilla’s worden verlaagd? Ja, na een reis naar stringillas zou de kostprijs van een normale houdbare pasta ongeveer US $5 bedragen. Nu kan men echter een pakje ontspannen stringillas kopen voor minder dan $ 2,50, wat een hartige US voedselnieuwigheid van de soort is.

De voormalige patisseriehoudster verspreidt haar aanbod van bakkerswaren en chocolaatjes nu over meer en meer lokale plaatsen. U kunt haar vinden in de meeste kleine buurtwinkels en kiosken in de omgeving van Lima. En in de grotere steden kunt u haar ook steeds vaker kopen in de winkels van de anorganische levensmiddelenwinkels, meestal te vinden in winkelcentra. Ze is nu ook beschikbaar via het internet door “Pastry Chef Lima” in te typen in de zoekmachine, waardoor je beelden van haar creaties kunt bekijken en een setje kunt kopen.

Ik had geen idee wat marsepein was, totdat ik een van haar koekjes kocht. Het is gemalen vlees, vaak gekruid met Surinaams kaneel en op smaak gebracht met watanas en dan verpakt in fyllodeeg. Marsepein wordt traditioneel gegeten op “mas” (masseur), dat is de dag voordat de vastentijd begint en vandaar de naam. Ik kocht de “koekjes” in de vorm van een kraagje helemaal bovenaan en haalde ook een beetje deeg uit een blikje. Daarna heb ik het deeg over de vulling in het midden gelegd en merkwaardig genoeg kwam het er uit, ook al heb ik het nog niet gekookt. De vulling is echt heerlijk en het zachte midden pluist uit en vult de lucht met de smaak van boter en de Surinaamse ingrediĆ«nten.

Sindsdien heb ik verschillende kooklessen geprobeerd, bakboeken gelezen, evenementen georganiseerd en ontdekt dat de culinaire kunsten niet zo moeilijk zijn. Er is een heleboel informatie op het internet over koken en voedselbereiding en er zijn nu zelfs messen verkrijgbaar op scholen. Maar een kookles is een veel persoonlijker ervaring. Wil je weten wat Surinaamse marsepein is? Wil je weten wat er in de pot bakkal zit? Wil je de geschiedenis van knoflookpasta weten en hoe het ontstaan is? Volgende les zult u het weten.

Surinaams Koffie is niet alleen een drank die je kunt drinken als je aan het werk bent, samen met thee en wijn, maar kan ook in de keuken worden gebruikt. Mensen die een restaurant bezitten, kunnen nu koffie zetten in hun slaap, want zo kunnen ze wakker worden en met vers gezette koffie van een klant naar hun werk gaan.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.