Indiase Keuken

Catering Scheveningen

 

kebab zonder vlees, falafel zonder room, gesneden brood zonder boter, Suji Pav met Rajasthani chutney – de hedendaagse Indiase keuken in een niet-vegetarische pan. Het draait allemaal om de specerijen, en hoe ze gebruikt worden in de gerechten. Zonder de juiste combinatie van specerijen zullen alle gerechten niet meer dan wishful thinking zijn. In dat geval is een menu geen Michelinster waard. Vanaf het moment dat u bestelt, weet u of de chef al dan niet de juiste combinatie van kruiden heeft voor uw specifieke smaak. De sleutel ligt in het lezen van een restaurantkaart, zonder verborgen specerijen.

Hoewel wij ons bewust zijn van het feit dat de meeste restaurants over het algemeen niet het hele menu aan hun klanten onthullen, onthullen enkele Indiase restaurants beneden wel het hele menu. En als ze een bepaald gerecht weglaten, weet u niet welke restaurants dat doen. Daarom is het heel belangrijk dat u om een ingrediëntenlijst van de menukaart vraagt wanneer u probeert te bestellen. Het is ook veel gemakkelijker om te lezen wat mensen hebben besteld als u het hebt gekregen. Er is meestal een lijst met ingrediënten aan de zijkant.

U kunt misschien ook een lijst vinden van de ingrediënten van het voedsel dat de chef gebruikt. Hoewel deze lijsten wat moeilijker te lezen zijn, is het veel gemakkelijker om te beoordelen of je het gerecht lekker vindt of niet. Misschien hebt u zelfs een restaurant gevonden dat een mix van traditionele Indiase kruiden en westerse desserts gebruikt. Misschien hebt u nooit een nieuw gerecht ontdekt. Maar u zult in ieder geval de kans hebben om te eten wat iedereen eet, en dat is altijd een prettige ervaring.

Als gepensioneerd restauranthouder heb ik het geluk gehad een aantal zeer goede chef-koks te ontmoeten. Zij waren een grote hulp voor mij wanneer ik een nieuw maaltijdidee of een speciaal recept nodig had. Hoewel ik niet kan zeggen dat ik alles van hen geleerd heb, ben ik er zeker van dat ik veel uitstekende gerechten in hun restaurants heb gegeten.

Ik ben me er ook van bewust dat veel restaurants nu authentieke Indische gerechten serveren. Hoewel dit goed nieuws is voor de toekomst van de Indiase keuken, heb ik nog steeds het gevoel dat veel mensen niet bekend zijn met de Indiase keuken. Daarom, om u te helpen, is hier een eenvoudige receptengids voor Indiase gerechten.

Biquette:

Biquette is een belangrijk aspect van uw Indiaas eten. Onthoud dat er een verschil is tussen het behandelen van uw ober of serveerster als een medegast en hen tot het middelpunt van uw aandacht te maken. Wanneer u in een restaurant bent, houd er dan rekening mee dat de ouderen behulpzaam kunnen zijn en dat de jongere kinderen meer geneigd kunnen zijn om zich ermee te willen bemoeien.

Andere neven:

In uw plaatselijke kruidenierswinkel staat waarschijnlijk een lange rij neven en nichten van alle leeftijden. De meeste van deze neven en nichten kennen elkaar vrij goed en eten waarschijnlijk samen de lunch. Sommige neven en nichten ontbijten misschien zelfs samen.

Laat u niet misleiden door de gewoonten die u zouden kunnen doen denken dat de Indiase gewoonten eigen zijn aan zichzelf. De meeste culturen hebben vergelijkbare eetgewoonten en dat zou geen reden tot bezorgdheid moeten zijn. Er zijn echter waarschijnlijk verschillen tussen de Indiase en andere culturen die u kunnen doen terugschrikken voor bepaalde gerechten.

Sommige mensen in Indiase restaurants eten bijvoorbeeld geen varkensvlees, in verschillende delen van India is het illegaal om vlees te eten dat van varkens of runderen afkomstig is. Maar laat u niet misleiden, er zijn nog steeds restaurants waar u gerechten kunt krijgen die u twee keer doen nadenken voordat u bestelt.

Een ander ding dat in gedachten moet worden gehouden is dat het eten de cultuur van het land weerspiegelt en de bezoekers zullen dit voelen. Daarom zult u zien dat het eten in de buurlanden sterk verschilt van dat in India. Maar dit betekent niet dat het eten slecht is, het is gewoon verschillende stijlen van koken van bepaalde gerechten die variëren van regio tot regio.

Er zijn ook enkele Indiase restaurants die door Indiërs worden gerund, waar de laatste Indiase chef-kok voorwerk en culinaire vormgeving doet. Dit zijn de plaatsen om te bezoeken voor smaaktesten en om een gevoel voor koken te krijgen.

Indisch voedsel koken en eten is echter niet moeilijk. Dat mag je toch verwachten als je naar een vreemd land reist, nietwaar?

lees meer:

Zaalverhuur scheveningen

Indiaas eten den haag

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.