Indiase keuken

indiase keuken

Omdat India een divers land is, zijn verschillende culturen beïnvloed door het eten uit andere landen. De keukens van Perzië hebben een grote bijdrage geleverd aan de keuken van India. Er zijn veel zoetigheden, zoete lekkernijen en prikkelende smaken die hun weg over de grenzen hebben gevonden.

Aromatische smaken en Indische specerijen geven een unieke identiteit aan de keuken van Indisch eten Goes. Binnen de regio’s van India wordt voedsel meestal gecategoriseerd naar de regio waar het wordt bereid. Noord-Indiaas eten is vrijwel vegetarisch, terwijl het eten in de zuidelijke regio’s traditioneel vlezig is.

De maaltijden bestaan meestal uit een combinatie van rijst, vlees en groenten. Yoghurt wordt vaak gebruikt als dip en wordt beschouwd als een onderdeel van de dressings voor de regio. Gewoonlijk vindt u een reeks rijstmaaltijden met jus en curry’s, inclusief vlees zoals kip, lam en vis. Een van de hoofdbestanddelen van de Indiase keuken is de loonkip, die wordt gestoofd in een romige kokossaus en geserveerd op een zacht plateau.

Het vlees en de rijst worden tegelijk op tafel gebracht. Dit betekent dat het eten niet echt van tevoren gekookt hoeft te worden, maar dat het nog even wachten is tot de juiste combinatie klaar is. Indiase curry’s worden met room bereid en op schalen geserveerd, en hebben meestal naanbrood in het midden dat op een grote ronde schotel wordt gelegd.

Voor een maaltijd die typisch wordt gegeten met een bijgerecht, zoals een salade, is het het beste om de salade tegelijk met het hoofdgerecht te laten serveren. Salade wordt meestal bereid met hoofdingrediënten zoals sla, tomaten en eieren. Het is gebruikelijk dat deze groenten worden bedekt met boter en room, evenals gegrilde kaas en andere dergelijke ingrediënten.

De zoetigheden worden rond de feestdagen van Kerstmis en Nieuwjaar in het seizoen gebracht. De zoetigheden zijn gewoonlijk bedekt met een dikke laag suiker en zijn vergelijkbaar met de marshmallows van de Halloween-traditie. Het verschil tussen een snoepje en een marshmallow is dat het eerstgenoemde gevuld is met zand en overheerlijk is, terwijl het laatstgenoemde een kauwbaar snoepje is.

Daarom is het zeer geschikt voor u om een van de populaire Indiase keukens te kiezen en de traditionele Bengaalse manier eens te proberen.

 

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.