Hoe vind je goed en goedkoop eten?

Een van de problemen van het leven in de stad is hoe je goed en goedkoop eten kunt vinden. Tenminste, zo lijkt het. Elke dag vind ik in de Verenigde Staten een dozijn of zo goede Indonesische levensmiddelen op heerlijke, zo niet goedkope, plaatsen. Deze week heb ik er eindelijk één gekocht:

pancit – bang dat het te zoet is voor mij, maar zo lekker.

En twee dagen later vond ik er nog een:

Julia Child – haar kookkunst was zo suggestief voor de Amerikaanse manier. Ik wou dat ik terug kon keren naar Julia's tijd en chef-kok kon worden. Ze was echt Amerikaans van geest. Wij Amerikanen gebruiken al onze zintuigen om van voedsel te genieten. Proeven, aanraken, ruiken, kijken en het belangrijkste, genieten! Het is een ervaring die ik nooit genoeg kan hebben. Als ik kook, probeer ik zoveel mogelijk van elk zintuiglijk element te ervaren. Ik denk dat dit een gevolg is van het hebben van te veel smaken.

De volgende keer dat ik naar Koh Samui ga, probeer ik gewoon te gaan zitten en te eten. Net als veel andere toeristen zal ik het waarschijnlijk moeten doen met het uitstekende plaatselijke eten, maar ik wil het echt proeven en het als Indonesiër begrijpen. Ik ben nog steeds verbaasd over de kwaliteit van het eten en feliciteer de kok en de familie die eeuwen ervaring en traditie hebben. Om Indonesisch eten zo goed te laten smaken, moet het vers gekookt zijn, niet uit een potje of pakje, en het moet goed gewassen en bereid zijn. Koh Samui betekent "maag" in het Indonesisch, dus het is geen verrassing dat het voedsel de neiging heeft een heerlijke geur te hebben, aangezien het een van de belangrijkste organen van het spijsverteringsstelsel is.

Het traditionele voedsel van Indonesië is waarschijnlijk de voorloper van voedsel dat in andere delen van de wereld wordt bereid. Het voedsel in andere landen wordt gewoonlijk bereid met de meest elementaire ingrediënten en met het meeste vlees en de meeste kruiden. Indonesië heeft echter zijn eigen unieke combinaties van kruiden en specerijen. Zo is zoete pindasaus bijna de belangrijkste specerij in Indonesisch eten, in plaats van chili. Tutapamayor, dat tijdens de barbecue op bananenblad wordt geserveerd, vergezeld van andere ingrediënten zoals kleefrijst en gefrituurde sjalotten en garnalen. Dit is een typisch ontbijtgerecht in Indonesië. Het is ook een favoriet lunch- en dinergerecht in het land.

Naast de hoofdingrediënten wordt in de traditionele Indonesische keuken ook gebruik gemaakt van gefermenteerde vis en andere vleessoorten. Een van de populairste Indonesische gerechten is Saté. Het hoofdingrediënt is gefermenteerde vis en andere zeevruchten, met toevoeging van groenten en specerijen. Indonesië gebruikt Saté ook in desserts en in dranken. Indonesië kent vele variëteiten van Saté. De meest populaire wordt bereid met een houtskoolvuur. Andere omvatten:

espasol , dat is een pittig gehakt dat samen met Satay wordt geserveerd. Het wordt in bijna elke traditionele Saté gebruikt. Het menu voor Satay varieert van gebied tot gebied. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

namyeunggarten, wat ook bekend staat als chili glazuur

ningata, dat is een gelatineachtige vaak transparante en grijs gekleurde dikke saus. Soms wordt het ook met bami geserveerd.

nasiBiriyani. Dit gerecht bestaat uit rijst met groenten en vlees. Het is een van de populairste onder de Aziatische desserts.

satinas, rozzers, bululk, cutlets, en chop suey. Dit zijn enkele van de meest populaire rauwe en gekookte gerechten in Indonesië.

Indonesisch voedsel is niet alleen heerlijk, maar ook zeer interessant in verscheidenheid van smaken en gebruik van specerijen en groenten.

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.