3 redenen waarom je voor anderen zou moeten koken

Italiaan Vlissingen

 

 

1. Rob behandelt de basis.

Ik geniet erg van Rob’s Kitchen. Het is interessant om te zien hoe hij zijn bedrijf heeft ontwikkeld tot ‘s werelds grootste pizza- en pasta-verkoper. Rob is zeer persoonlijk. Omdat hij altijd haast heeft om mij mijn dagelijkse energie te geven, ben ik altijd verbaasd over zijn antwoorden. Er is echter één ding dat hij kan zeggen wat ik niet kan: hij is geen reisleider.

Het noorderlicht is er mede verantwoordelijk voor dat de legende van Rob invloed heeft uitgeoefend op de rest van ons. Door zijn buitensporige promotie van groen leven is hij erin geslaagd om van een geobsedeerde bewonderaar van de natuur een groene freak te maken. Elke dag brengt nieuwe en gekke gebruiksvoorwerpen aan het licht. Ben niet jaloers op Rob’s Too Good To Be Naked!

2. Vrienden met voordelen.

Ik wil niet in details treden over de voordelen, want dat zou een leugen zijn. Laten we het er dus maar op houden dat Rob een dwangmatige notulist is, en dat alleen al is genoeg om mij een briefje te laten kopen. Ik denk niet dat er enige twijfel over bestaat dat hij gevormd is door deze stempels, maar hij vangt zichzelf ook behoorlijk goed op.

Ik werd me voor het eerst bewust van Rob’s affiniteit voor het schrijven van dingen toen we beiden tewerkgesteld waren op de Wereldbeker 2006. Voor zover wij weten, is het waar, maar aan de andere kant, wie weet wat er aan de hand is met onze kleine vriend. We hopen in ieder geval dat Rob’s liefde voor reizen hem tot ver over de wereld heeft gebracht en zich heeft verwonderd over de kleuren, de taal en de mensen van verschillende landen. Dit is zeker iets dat we moeten vieren!

3. Hij houdt van kleurrijk voedsel.

Er bestaat geen twijfel over dat Rob echt gelooft dat voedselkleuren het beste zijn. De kleuren van voedsel, vooral de verzadigde kleuren, hebben echt geen context. Ze hebben niet dezelfde betekenis als vroeger. Maar je zou het ook niet kunnen bewijzen.

Over kleuren gesproken, Robikespurple foodazes. Ja, je hebt het goed gehoord. Paarse etenswaren. Bij traditionele maaltijden kleurt hij dingen om ze aantrekkelijker te maken. Het toevoegen van levendige kleuren aan een gerecht kan het ook competitiever maken. Dit is iets wat we allemaal onbewust al jaren doen.

Hoe je je hersens ook pijnigt om dit ingewikkelde eetmysterie te ontrafelen, je moet dit feit aanvaarden: als je het leuk vindt zoals het is, dan zou het dom zijn om het te veranderen zoals het is. Veranderen om te veranderen is precies wat u aan het doen bent. Dit is echter niet de manier om een culinaire stijl te ontwikkelen.

Als je een robuuste en originele kookstijl wilt ontwikkelen, zul je je talenten meer dan waarschijnlijk on the job moeten ontwikkelen. De mogelijkheden zijn namelijk klein. Je moet echt kunnen proeven en je eigen kookkunst kunnen analyseren. Anders zul je echt niet kunnen zeggen dat je een nieuwe kenmerkende stijl of keuken hebt gecreëerd.

Als je niet kunt zeggen dat je een kenmerkende stijl of keuken hebt gecreëerd, dan heb je eigenlijk helemaal niet veel gecreëerd. Wat we in plaats daarvan hebben is een kenmerkende stijl die zeer specifiek is voor een bepaald soort voedsel. Denk er maar eens over na. Als je voor je Indiase vrienden kookt, ga je niet het hele menu in het teken van curry’s zetten. Je zult waarschijnlijk wel dingen doen als pakora’s en brood, maar je zult niet veel te maken hebben met het eigenlijke koken. Je kunt net zo goed gewoon een bord nimbu nemen en de rest aan het restaurant overlaten.

Dit is waar de meeste koks aan denken als ze denken aan een persoonlijke stijl of keuken. Het is een stijl waarmee ze zijn opgegroeid of die ze hebben ontwikkeld binnen hun professionele ervaringen. Als je voor anderen kookt, geef je er niet om hoe het eten smaakt. Je geeft er alleen om hoe het eruit ziet en dat is dat.

Dit is ook omgekeerd zo. Als je bent opgegroeid in een gezin waar het brood koning was, dan zal je veel belang hechten aan de smaak van het brood, en bij uitbreiding aan het voedsel dat je serveert. U zult niet geven om hoe het eruit ziet, maar over het algemeen zult u uw gezin te eten geven. U kunt zo creatief zijn als u wilt wat betreft de presentatie van het eten, maar het echte teken van kwaliteit is iets anders.

Dit is waar we nu zijn. Elke generatie die de taak van het bereiden van maaltijden voor het gezin op zich heeft genomen, heeft dit gedaan met de hulp van hun moeders daarvoor. Dit betekent dat zij belang hechten aan het uiterlijk van de gerechten, zij hechten belang aan de smaak, zij hechten belang aan de veelheid en zij hebben zeker een mening over het uiterlijk van het voedsel en over de diensten die zij leveren. Dit is waar professionele culinaire kunst die wordt geleverd, en dit is waar het onderscheidt u van de mama’s en papa’s.

Jij bent iemand die weet hoe je het beste in je koken naar boven moet halen.

lees meer:

italiaan vlissingen

Categories:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.